Rabassa Morta PDF

Viamistica.es Rabassa Morta Image

A la segona meitat de la dinovena centúria, van començar seriosos confl ictes socials entre la pagesia que van culminar quan va aparèixer la fi l·loxera. Els rics propietaris consideraven que els contractes de conreu emfi tèutics, la rabassa morta, assentats bàsicament en la vida dels ceps, els era perjudicial, i la sotmesa pagesia reivindicava l’alliberació de censos i contractes i poder accedir també ells a una propietat. Fou una lluita aferrissada entre els grans senyors i els semiesclaus de la terra. Anselm Aguadé, en aquesta novel·la històrica, ens ofereix un exemple d’aquestes lluites en una societat pagesívola enfrontada i irreconciliable. Daniel, un rabassaire atrapat pels costums i lligat a la terra, per aconseguir els seus objectius, no tindrà cap més opció que lluitar contra el seu amo, utilitzant els mateixos mètodes de l’agitació obrera de la revolució industrial. Rabassa morta és una novel·la tràgica, amb tocs d’humor, per on desfi la una sèrie de personatges del món rural. La seva lectura àgil i desimbolta fa que el seu interès es mantingui fins al final. Anselm Aguadé neix el dia 3 de juny del 1960 a Vilabella, una petita i acollidora població de la comarca de l’Alt Camp. Cursa estudis de batxillerat a l’Institut Narcís Oller de Valls i de Tècnic Especialista Administratiu a l’Escola del Treball de la mateixa localitat. Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili, obté, l’any 2003, la diplomatura en Estudis Avançats en Espiritualitat i Religiositat a l’Antiguitat i a l’Edat Mitjana. Els cursos 2004-05 i 2005-06 va ser nomenat coordinador territorial de Formació Professional a la demarcació de Tarragona. Des del curs 1984-85, és professor de Formació Professional a Torredembarra, primer a l’IES Torredembarra i posteriorment a l’IES Ramon de la Torre, del qual va ser el primer director.

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO
2,24 MB
ISBN
9788497914154
AUTOR(A)
Anselm Aguade
FECHA
2008
NOMBRE DEL ARCHIVO
Rabassa Morta.pdf

Descubre el libro de Rabassa Morta con viamistica.es. Lea el PDF de Rabassa Morta en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Rabassa Morta y otros libros de Anselm Aguade.

DESCARGAR
LEER EN LINEA
La "rabassa morta", sus actores y la defensa del carácter ...

El autor de Rabassa Morta, con isbn 978-84-7676-369-8, es Juan Manuel Montobbio Jover, esta publicación tiene ciento dos páginas. Rabassa Morta está editado por Editorial Bosch, S.a.. Fue fundada a finales de los treinta por Antonio Bosch Oliveró en Cataluña. Dicha editorial tiene más de mil trescientos treinta libros en catálogo.

rabassa morta | Definición | Diccionario de la lengua ...

Definición de rabassa morta en el Diccionario de español en línea. Significado de rabassa morta diccionario. traducir rabassa morta significado rabassa morta traducción de rabassa morta Sinónimos de rabassa morta, antónimos de rabassa morta. Información sobre rabassa morta en el Diccionario y Enciclopedia En Línea Gratuito. s. f.

LIBROS RELACIONADOS