La Guerra Del Frances Als Territoris De Parla Catalana PDF

Viamistica.es La Guerra Del Frances Als Territoris De Parla Catalana Image

La Guerra del Francès (1808-1814) ha estat analitzada a partir de diferents vessants. Durant l’any de l’inici del bicentenari d’aquesta efemèride van tenir lloc tota una sèrie d’activitats dedicades a repassar aquell moment històric des de la perspectiva més desconeguda: la del món local i comarcal. Aquest llibre inclou les actes resultants de les jornades que van tenir lloc a la paradigmàtica població del Bruc, on es van produir dues batalles que en els annals de la història han quedat com a referent de la resistència. Les jornades tractaren, de manera innovadora, diferents aspectes de la guerra del Francès com ara la repercussió del conflicte en la població civil, les reaccions socials, l’articulació de la resistència armada, el sistema administratiu francès, els efectes de la guerra i la seua plasmació en la vida quotidiana, etc. Les jornades s’organitzaren al voltant de tres àmbits d’estudi que recolliren un ampli i heterogeni espectre de qüestions relatives al fenomen de la Guerra del Francès als territoris de parla catalana. Així, el primer àmbit tractà el tema de la dominació francesa, el segon el de la resistència i el tercer el de les conseqüències de la guerra. La present publicació inclou els textos presentats durant les jornades del Bruc. D’altra banda, durant bona part del 2008 diferents poblacions catalanes van acollir un cicle de conferències que, titulades «Guerra i municipis», va aplegar diferents especialistes en la matèria. La part final de la publicació recull les seues aportacions.

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO
9,34 MB
ISBN
9788492542437
AUTOR(A)
Nuria Sanch
FECHA
2011
NOMBRE DEL ARCHIVO
La Guerra Del Frances Als Territoris De Parla Catalana.pdf

El libro La Guerra Del Frances Als Territoris De Parla Catalana en formato PDF. El libro La Guerra Del Frances Als Territoris De Parla Catalana en formato MOBI. El libro La Guerra Del Frances Als Territoris De Parla Catalana en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Nuria Sanch. Disfruta leyendo con el sitio web viamistica.es.

DESCARGAR
LEER EN LINEA
la guerra del francés - YouTube

Países Catalanes (en catalán Països Catalans) es un término ambiguo, [1] que bien puede hacer referencia, en el ámbito lingüístico y cultural, a los territorios donde se habla el idioma catalán, o bien, en referencia a la política y la sociología, a un proyecto de nación que aglutinase tanto los territorios del dominio lingüístico catalán como, con frecuencia, otra serie de ...

Recercat Jornada De Cultura I Recerca Local Dels ...

Núria Sauch Cruz (ed.): La Guerra del Francès als territoris de parla catalana, Editorial Afers, Catarroja-Barcelona, 2011, 562 pp. En aquest volum es recullen les ponències que es van presentar en el transcurs de les Jornades d'estudi al voltant del tema "La Guerra del Francès als territoris de parla catalana" el 2008, amb motiu del Bicentenari de les batalles del Bruc (Anoia).

LIBROS RELACIONADOS