L Espill 44 PDF

Viamistica.es L Espill 44 Image

Acaba d'aparèixer L'Espill 44, un nou número de la revista fundada per Joan Fuster, que publica des del 1999 la Universitat de València, amb un sumari intens. El dossier està dedicat a un tema tan sensible com "Camp literari i espai polític a Europa", és a dir, a la relació entre literatures nacionals i marc polític/estatal, amb textos i aportacions de Pierre Bourdieu, Manfred Gsteiger, Jacques Le Rider, Carolina Moreno, Arturo Casas i Antoni Martí Monterde, que tracten els casos tan complexos, on s'encreuen molts aspectes contradictoris, de Bèlgica, Suïssa, Àustria o els països escandinaus, sense oblidar l'espai ibèric o el de la literatura catalana o en català. D'altra banda, hi trobarem articles que es fan llegir, com ara el de Michael Krätke sobre "Marx, el nostre contemporani", de Manuel Forcano sobre el genocidi dels armenis, de Xavier Serra sobre "Francesc Pujols, humorista", de Roberto Rodríguez Milán sobre l'assagisme nacional de Joan Fuster o de Juli Capilla sobre la significació de l'Any Estellés. La secció "Fulls de dietari" incorpora pàgines de Salvador Company ("Nus en el temps"). A més, la revista enceta la nova secció "Converses", amb una extensa entrevista a Jacobo Muñoz, a cura de Faust Ripoll. El "Document" en aquesta ocasió és un text curiós i ple d'interès,"La Constitució del Carnaro", atribuïda al poeta Grabrielle D'Annunzio, traduïda i presentada per Antoni Furió. Finalment, ressenyes de llibres a càrrec d'Enric Balaguer, Simona Skrabec i Nicolás Sánchez Durá que s'ocupen, respectivament, d'obres d'Enric Bou, de Rachel Bespaloff i de Clifford Geertz. Tot plegat precedit per un Editorial dedicat a la situació d'emergència que viu el País.

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO
1,90 MB
ISBN
2910017410076
AUTOR(A)
Vv.aa.
FECHA
2014
NOMBRE DEL ARCHIVO
L Espill 44.pdf

Descubre el libro de L Espill 44 con viamistica.es. Lea el PDF de L Espill 44 en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga L Espill 44 y otros libros de Vv.aa..

DESCARGAR
LEER EN LINEA
L'Espill de Jaume Roig (vídeo 8/12 sobre literatura ...

L'Espill 44, Dossier: Camp literari i espai polític a Europa. Dossier coordinat per Antoni Martí Monterde. L'Espill, revista fundada per Joan Fuster, que publica des del 1999 la Universitat de València.

L'Espill (revista) - Wikipedia, la enciclopedia libre

Espill és una novel·la en versos, del metge valencià Jaume Roig, escrita segons la tradició d'estudis al voltant del 1460, el mateix any que Joanot Martorell va començar a escriure el seu Tirant lo Blanc.També és coneguda amb els títols Llibre de consells i Llibre de les dones.. Seguint la tradició narrativa romànica, l'Espill consta de 16.359 versos de quatre síl·labes, que rimen ...

LIBROS RELACIONADOS