Llopferoç PDF

Viamistica.es Llopferoç Image

Hi havia una vegada un llop tan mandrós que, per no cansar-se, només menjava patates amb arròs. Un dia es va mirar al mirall i es va veure tan prim que va decidir convertir-se en un llop feroç... A les primeres recopilacions de contes russos van aparèixer nombrosos relats d’animals, que es remunten a l’època en que la principal subsistència de l’home era la caça. Mentre els homes caçaven, les dones lloaven els animals, parlaven de les seves habilitats i astúcia en la lluita amb els més forts. Aquestes històries que tracten sobre la destresa dels animals van ser durant segles relatades amb un optimisme inesgotable i utilitzades com a mitjà d’educació estètica i moral. La ambivalència de Llopferoç i algun dels fragments del relat revelen la cultura original d’aquesta història: Rússia és un país de boscos; sempre hi ha un riu a prop i el costum de preparar el bany als convidats que arriben, com indica en aquest conte el porc cap el final de la història, està condicionat per les distàncies grans i la climatologia dura. Amb un argument molt clar, frases acumulatives, diàlegs repetitius i un llenguatge àgil i senzill, Llopferoç deixa anar la fantasia dels personatges (cabra, vaca, porc, ase, ovella) en escenes humorístiques on, amb enginy i seny, els animals domèstics que representen la innocència acaben burlant a un llop roí i vil. Un univers fabulós on l’astúcia triomfa sobre la brutalitat i on el dret a la vida i a la harmonia amb la natura acaben imposant-se sobre la maldat. A través de la tècnica d’un collage molt sintètic i amb gran economia de recursos cromàtics, l’il·lustrador Chené busca els elements essencials de la història, aconseguint un ambient minimalista clarament efectiu, on amb recursos mínims aconsegueix imprimir caràcter i força als personatges i a l’univers on es desenvolupa el relat. Text de Patacrúa, a partir d'un conte popular rus Il·lustracions de Chené Traducció del castellà d'Ariadna Martin

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO
8,57 MB
ISBN
9788496573567
AUTOR(A)
Patacrua
FECHA
2006
NOMBRE DEL ARCHIVO
Llopferoç.pdf

Descubre el libro de Llopferoç con viamistica.es. Lea el PDF de Llopferoç en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Llopferoç y otros libros de Patacrua.

DESCARGAR
LEER EN LINEA
Guia llops by Biblioteca Sant Agustí - Issuu

Vistas de los Habitantes de la isla de Uros en el Lago Titicaca, en el Altiplano

Calaméo - Álbums Illustrats

24 nov. 2015 - Explora el tablero "Animació lectora" de caseta, seguido por 928 personas en Pinterest. Ve más ideas sobre Lectores, Lectura y Hacer cuentos.

LIBROS RELACIONADOS