Simenon I La Connexio Catalana (Premi Octubre 2006 3 I 4) PDF

Viamistica.es Simenon I La Connexio Catalana (Premi Octubre 2006 3 I 4) Image

Aquest llibre, a mig camí de la biografia, l'assaig cultural i l'estudi històric, vol rescatar de l'oblit alguns noms de la cultura catalana que, per la seva personalitat, les seves obres literàries o les seves activitats culturals, van entrar en contacte amb la literatura del novel·lista Georges Simenon i mereixen ser més coneguts pels lectors d'avui. Són uns modestos exercicis d'admiració per autors que, com Pla, Sagarra, Canyameres, Sentís, Gasch, Tasis, Pedrolo o Serrahima, formen una família d'escriptors, crítics, traductors i editors que comparteixen una veritable passió per la lectura de les novel·les de l'escriptor belga i que, en alguna ocasió, en van arribar a fer, fins i tot, una veritable bandera de la seva manera d'entendre la vida i la literatura. L'inoblidable creador del comissari Maigret ha estat, a Catalunya, un autor llegit, debatut, admirat. La irradiació de Simenon en la literatura catalana, doncs, pot ser interpretada com una mena de macguffin, sense explicació del tot racional i coherent, que esdevé un element fonamental per a explicar una petita, però significativa, història de la nostra cultura recent.

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO
6,98 MB
ISBN
9788475027760
AUTOR(A)
Xavier Pla
FECHA
2012
NOMBRE DEL ARCHIVO
Simenon I La Connexio Catalana (Premi Octubre 2006 3 I 4).pdf

Descubre el libro de Simenon I La Connexio Catalana (Premi Octubre 2006 3 I 4) con viamistica.es. Lea el PDF de Simenon I La Connexio Catalana (Premi Octubre 2006 3 I 4) en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Simenon I La Connexio Catalana (Premi Octubre 2006 3 I 4) y otros libros de Xavier Pla.

DESCARGAR
LEER EN LINEA
Premi Joan Fuster d'assaig - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La novel·la detectivesca és el gènere novel·lístic centrat en la investigació d'un delicte, generalment l'assassinat, per part d'un protagonista (sovint individual), un "detectiu", que pot ser, bàsicament, un simple afeccionat, un professional de caire privat o un funcionari policial

TV3 - Els Matins - Què li passarà a una Catalunya independent?

El 3 de julio de 2017 es nombrado consejero de Empresa y Conocimiento de la Generalidad de Cataluña hasta el 26 de octubre de 2017, día en el que dimite de su cargo debido a las diferencias con el ejecutivo catalán sobre no convocar elecciones, y anunciar esa misma semana la Declaración Unilateral de Independencia.

LIBROS RELACIONADOS